Αμπελώνες Ζαχαριά

Αμπέλου Φως Ροζέ

Η ημίξηρη ροζέ οινοποίηση του Αγιωργίτικου και του Syrah μας δίνει ένα κρασί με λαμπερό χρώμα και δροσερή γεύση. Τα υπολειπόμενα ζάχαρα της ζύμωσης ισορροπούν με την οξύτητα. Διακρίνεται για τα λεπτά φρουτώδη αρώματά του, με κυρίαρχα αυτά της φράουλας και του κερασιού.
Αμπελώνες: από επιλεγμένους αμπελώνες των ορεινών περιοχών της Νεμέας.

Αμπέλου Φως Ροζέ Κτήμα Ζαχαρία

Προφίλ Κρασιού

Χαμηλό Μέτριο Υψηλό
Αρωματικό
Πολύπλοκο στη μύτη
Σώμα
Επίγευση
Τανίνες
Δυνατότητα Παλαίωσης
Κατηγορία:
Περιγραφή

Ημερομηνία τρυγητού:
Μέσα Σεπτέμβρη για το Αγιωργίτικο, τέλος Σεπτέμβρη για το Syrah

Οινοποίηση:
Κλασική ροζέ, με λίγες ώρες εκχύλιση (8-12h) σε χαμηλή θερμοκρασία. Πριν την πλήρη ολοκλήρωσή της, η ζύμωση διακόπτεται, ώστε να προκύψουν 12 gr/lit περίπου αζύμωτων σακχάρων.

Όσο κι αν προοδεύσει η χημεία και η τεχνολογία, το μυστικό του καλού κρασιού θα βρίσκεται πάντα στην ίδια τη γη. Επομένως, απαραίτητη προϋπόθεση για ένα κρασί υψηλών απαιτήσεων είναι η αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης: του σταφυλιού. Αφετηρία, λοιπόν, για τη δημιουργία απολαυστικού, ποιοτικού οίνου δεν μπορεί παρά να είναι οι αμπελώνες.

Ο αμπελώνας μας απλώνεται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων, 300 περίπου εκ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας, και 100 περίπου στην περιοχή της Μαντινείας.

Επιπλέον πληροφορίες
Σερβίρισμα