Κτήμα Μερκούρη

Κτήμα Μερκούρη Ερυθρός

Βαθύ κόκκινο χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες σοκολάτας και καφέ αρμονικά δεμένα με τα αρώματα βανίλιας και κανέλλας από το ξύλο. Πλούσιο σώμα, ισορροπημένο, γεμάτες αλλά μαλακές ταννίνες.

Κτήμα Μερκούρη Ερυθρός

Προφίλ Κρασιού

Χαμηλό Μέτριο Υψηλό
Αρωματικό
Πολύπλοκο στη μύτη
Σώμα
Επίγευση
Τανίνες
Δυνατότητα Παλαίωσης
Κατηγορία:
Περιγραφή

Τόπος παραγωγής:
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο

Μέθοδος παραγωγής:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με επιλεγμένες ζύμες και έλεγχο της θερμοκρασίας

Διάρκεια ωρίμανσης:
12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια (κυρίως Allier)

Το Κτήμα Μερκούρη βρίσκεται στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Κορακοχώρι, κοντά στο Κατάκολο (2χλμ), τον Πύργο (12 (χλμ) και την Αρχαία Ολυμπία (32 χλμ).
Πρόκειται για ένα παλιό, μεγάλο αγρόκτημα, με ιστορία 140 χρόνων στην παραγωγή οίνου, ελαιολάδου και παλαιότερα Κορινθιακής σταφίδας. Ανήκει στην οικογένεια Μερκούρη, με ρίζες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, μια οικογένεια με ποικίλα ενδιαφέροντα αλλά και ιδιαίτερη αγάπη για τη γη.
Η ίδρυση του κτήματος ανάγεται στο έτος 1864, όταν ο Θεόδωρος Μερκούρης, κοσμοπολίτης και ιδιαίτερα ικανός επιχειρηματίας με δράση στη Βόρεια Ιταλία και κυρίως στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αγόρασε από παραχώρηση εθνικών γαιών τις εκτάσεις που στη συνέχεια αποτέλεσαν το Κτήμα Μερκούρη. Ακολουθεί, λίγα χρόνια αργότερα, η εγκατάσταση του πρώτου αμπελώνα με μοσχεύματα της ποικιλίας «Ρεφόσκο» που εισάγονται από την βόρεια Ιταλία (Friuli).

Επιπλέον πληροφορίες
Σερβίρισμα