Το μυστικό πίσω από την υπέροχη γεύση του είναι ο μοναδικός συνδυασμός.Μετά την ανάμειξη,μπαίνει σε βαρέλια και ωριμάζει για αρκετούς μήνες,έχοντας σαν αποτέλεσμα να πετύχει το ιδανικό προφίλ γεύσης.Δεν είναι τυχαίο οτι κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του στα βραβεία World Whiskey Awards το 2007 και το 2010.
Masataka Taketsuru,αυτός ήταν
ο ιδρυτής της Nikka και πατέρας του ιαπωνικού ουίσκι.Το αποστακτήριο ξεκίνησε την απόσταξη το
1940 και κυκλοφόρησε το πρώτο ουίσκι "NIKKA WHISKEY"το1949.Το εταιρικό όνομα Dai Nippon Kaju Co., Ltd. άλλαξε σε The Nikka Whisky Distilling Co., Ltd το 1961.